Cabinet de medicină complementară și alternativă, Alba Iulia, strada Veneția nr.3 

Terapie craniosacrală,  REIKI și bioenergie, ședințe de eliberare emoțională și ritual energetic de dezlegare a elementelor (apă, foc, aer, pământ și spirit).

RITUAL energetic de dezlegare și echilibrare a elementelor: apă, aer, foc și pământ. Ritualul se poate realiza direct, față-în-față, la cabinetul din Alba Iulia sau de la distanță, oriunde te-ai afla! Ritualul și tratamentele energetice se desfășoară pe o perioadă de 21 de zile, timp în care îți vei redobândi capacitățile fizice și mentale la un nivel optim!

Ruperea cordoanelor energetice negative, curățarea aurei și a chakrelor, eliminarea energiilor negative și eliberarea de emoții puternice rezultate din frustrare, teamă, traume sau relații nepotrivite din trecut. Indifereimagine radionicănt că elementele care te compun (apă, aer, foc și pământ) ți-au fost legate prin gândurile rele ale celorlalți, prin invidia oamenilor, prin farmece, făcături sau blesteme, prin propriile gânduri sau emoții pe care nu le-ai putut stăpâni altfel, acestea toate vor fi dezlegate și echilibrate, astfel încât tu să poți funcționa din nou optim sănătos, să poți avea din nou relații armonioase, să poți realiza tot ceea ce ți-ai propus, să ai o viață plină de abundență și prosperitate, conform cu spiritul care te guvernează! Eliminarea emotiilor negative, a traumelor si frustrarilor. Simti ca nimic nu mai merge cum trebuie? Ai sentimentul unui puternic blocaj energetic pe relatii, bani, carriera sau sanatate? Te pot ajuta sa ajungi din nou la echilibru! Detalii la 0747080238 Sau pe WhatsApp la aceleasi numar. Nu lăsa viața să-ți fie ca o salcie bătută de vânt! Recâștigă-ți demnitatea de OM ! CURAJ! Detalii și înscrieri la Alba Iulia sau la distanta, la tel: 0747-080238. Horațiu-Flaviu, maestru reiki, maestru în tehnica energetică a celor opt raze!

Terapia cu raze vindecătoare, terapia reiki și terapia craniosacrală ajută la alinarea durerii sau vindecarea unei game largi de boli şi disfuncţii cum ar fi:

1. Migrene, cefalee, amețeli.
2. Dureri de gât şi spate, muschi, oase, ligamente si articulatii
3. Stres şi probleme legate de tensiuni nervoase
4. Afecţiuni ale creierului şi măduvei spinării ca urmare a accidentelor
5. Stres post traumatic, impotenta
6. Disfuncţii post chirurgicale
7. Oboseala cronică, insomnie
8. Boli ale copilariei
9. Colici, artrita reumatoida, fibromialgie
10. Dureri lombare si cervicale, dureri de umar si genunchi
11. Dificultăţi de învăţare, dislexia
12. Scolioză, artroza, sinuzita, afectiuni ale colonului
13. Probleme ortopedice, gonartroza
14. Dereglări ale sistemului nervos central
15. Deteriorare a funcţiilor de coordonare motorie
16. Disfuncţii ale ţesutului conectiv
17. Disfuncţii ale articulaţiei temporo-mandibulară
18. Boli neurovasculare şi ale imunitaţii
19. Depresie, anxietate, astm bronsic
20. Dificultăţi emoţionale, insomnie, infertilitate
21. Recuperare dupa accidente vascular-cerebrale 
22. Lumbago acut, lombo-sciatica, spondiloze, discopatii
23. Afectiuni si boli ale organelor interne (stomac, colecist, ficat, pancreas, intestine, colon, inima, plamani, laringe, esofag, aparat urogenital, orl etc).

Lista poate continua. Importante sunt următoarele:
Persoane cu diferite dureri si afectiuni "duse in spate" de ani de zile au scapat de dureri in doar 3-10 sedinte.

Merită incercat cu incredere! Poza cabinet 1

De obicei, multi oameni sunt sceptici sau reticenti in ceea ce priveste sansele de reusita ale terapiilor reiki si craniosacrala si nici nu e de mirare cata vreme, ani de zile, n-au reusit sa se vindece altfel. De asta zic si insist: incercati cu incredere, sansele de vindecare sunt foarte mari!! Aveti incredere in lumina si energie! La urma urmei, astea sunt tot ce avem nevoie pentru a functiona optim si sanatosi!!! Practic, nu exista limite in ceea ce priveste forta binefacatoare a tratamentelor bioenergetice, reiki si craniosacrale. Ele sunt adecvate indiferent de afectiune si nu prezinta reactii adverse sau contraindicatii. Nu facem "minuni", dar miracolul poate sa apara acolo unde si cand te astepti mai putin!!!
Tratamentul cu raze vindecătoare, Reiki si Terapia Craniosacrală se adresează atât persoanelor cu probleme de sănătate dar şi persoanelor care vor să-şi păstreze un tonus de viaţă normal, să facă faţă stresului zilnic mai uşor. E adecvată tuturor grupelor de viaţă de la copil, la vârsta a treia. 

Programare la tratamente in Alba Iulia sau de la distanță, la tel: 0747-080238 sau e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Va doresc multa sanatate si bucurie!

CE ESTE TERAPIA CRANIOSACRALĂ? 

Terapia Craniosacrală este o terapie blândă care are ca scop intensificarea activităţii sistemului cranio-sacral, adică locurile în care funcţionează creierul şi măduva spinării.

Terapia Craniosacrală este o metodă blânda si neinvaziva de evaluare şi corecţie, care stimulează procesul natural al corpului de auto-corectare, de auto-vindecare şi mecanismul individual de însănătoşire naturală şi disipare a efectelor negative.

Este tot mai mult folosită in scop preventiv, pentru întărirea sistemului imunitar şi a rezistenţei la îmbolnăvire.

Terapia Craniosacrală ajută la alinarea durerii şi la vindecarea unei game largi de boli şi disfuncţii cum ar fi:

 1. Migrene şi dureri de cap
 2. Dureri cronice de gât, mâini, spate și picioare
 3. Stres şi probleme legate de tensiuni nervoase
 4. Afecţiuni ale creierului şi măduvei spinării ca urmare a accidentelor
 5. Stres post traumatic
 6. Disfuncţii post chirurgicale
 7. Oboseala cronică
 8. Boli ale copilariei
 9. Colici
 10. Dureri lombare si cervicale, în general dureri de spate, dureri ale coloanei vertebrale
 11. Dificultăţi de învăţare, dislexia
 12. Scolioză
 13. Probleme ortopedice
 14. Dereglări ale sistemului nervos central
 15. Deterioare a funcţiilor de coordonare motorie
 16. Disfuncţii ale ţesutului conectiv
 17. Disfuncţii ale articulaţiei temporo-mandibulară
 18. Boli neurovasculare şi ale imunitaţii
 19. Depresie și anxietate
 20. Dificultăţi emoţionale
 21. Insomnie, impotență
 22. Recuperare după accidente vascular-cerebrale

şi multe altele.

Pentru a beneficia de efectele minunate si benefice ale terapiei craniosacrale-metoda Upledger in Alba Iulia, va puteti adresa cabinetului nostru de intretinere corporala, la tel: 0747-080238, terapeut craniosacral si bioenergoterapeut: Horatiu Flaviu. E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Terapia Cranio-Sacrală se adresează atât persoanelor cu probleme de sănătate dar şi persoanelor care vor să-şi păstreze un tonus de viaţă normal, să facă faţă stresului zilnic mai uşor. Este adecvată tuturor grupelor de viaţă de la copil, la vârsta a treia. 

Cum functionează Terapia Craniosacrală?

La fel ca pulsul cardiac în cazul sistemului cardiovascular, sistemul CranioSacral are un ritm ce poate fi simțit în intregul corp, datorită producției și absorbției de lichid cefalorahidian (care are rol de hrănire și de eliminare a toxinelor din corp.). Acesta se numeste ritm craniosacral (care poate fi simțit de către palmele terapeutului, în întreg sistemul, de la cap până la osul sacru). În condiții optime de sănătate, o persoană sănătoasă are un puls craniosacral situate între 8 și 12 pulsații/minut. 

Prin perceperea pulsului craniosacral, terapeutul poate simți în ce zonă a corpului există restricții în acest sistem, aplicând apoi tehnici manuale blânde, pentru a le elibera. Scopul este acela de a atinge starea de echilibru la nivelul sistemului nervos central. Lichidul cefalo-rahidian lubrifică, hrăneste si detoxifică sistemul nervos central; de aceea, ajutând la restabilirea libertății sale de miscare, la nivelul membranelor din jurul sistemului nervos central (cap și coloană vertebrală), terapia CranioSacrală ajută corpul să-și restabilească un mediu sănătos de funcționare. Ea poate ușura o gamă largă de disfuncții, de la dureri cronice și accidente, până la afecțiuni neurologice, dar poate fi folosită și în mod preventiv.

Pacientul stă întins pe masa de masaj, îmbracat în haine lejere, iar terapeutul evaluează (prin metode specific de detectare) unde sunt restricții în corp și aplică tehnicile pentru obținerea corecțiilor și eliberarea tensiunilor, stimulând procesul natural al corpului de autovindecare.

În urma tratamentului, se ajunge la armonie si relaxare. Terapia este benefică la toate vârstele (copii, mămici, tătici, bunici).

Efecte generale:

 • stimulează procesul natural de auto-vindecare al corpului
 • stimulează curgerea lichidelor prin corp, ducând astfel la o mai bună circulație sanguină, limfatică și a lichidului cefalorahidian
 • întărește sistemul imunitar și rezistența la îmbolnăvire
 • poate elibera tensiuni adânc înmagazinate în țesuturile corpului
 • poate declanșa conștientizarea și eliberarea cauzei emoționale a unei tensiuni sau disfuncții
 • poate fi utilă atât în cazul celor mai variate problemele de sănătate, cât și ca prevenție sau întreținere a unui organism sănătos, plin de vitalitate

La ce ar trebui să mă aștept de la un tratament craniosacral? 

 • în timp ce pacientul se află întins pe masa de tratament, îmbrăcat în haine lejere, terapeutul, cu o atingere ușoară, monitorizează ritmul craniosacral, ținând mâinile la nivelul picioarelor, capului sau toracelui și de-a lungul întregii coloane vertebrale
 • practicianul aplică apoi tehnici manuale blânde pentru a elibera restricțiile și dezechilibrele din acele zone și pentru a îmbunătăți astfel funcționarea sistemului nervos central
 • un tratament tipic durează intre 30 minute și o oră, dar, în funcție de cazuistică, tratamentul poate fi personalizat și extins.
 • ca rezultat al terapiei, se obține un sistem nervos mai puțin restricționat și o stare de mai mare claritate mentală, relaxare și un corp capabil să funcționeze la nivel ridicat de performanță.

Indicații: migrene și dureri de cap, dureri cronice de gât și spate, stres și probleme legate de tensiuni nervoase, afecțiuni ale creierului și măduvei spinării în urma accidentelor, stres post-traumatic, disfuncții post-chirurgicale, oboseală cronică, insomnie, impotență, sterilitate, colici, autism, dificultăți de învățare, dislexie, scolioză, probleme ortopedice, dereglări ale sistemului nervos central, deterioare a funcțiilor de coordonare motorie, disfuncții ale țesutului conectiv, disfuncții ale articulației temporo-mandibulare, boli neurovasculare și ale imunității, depresie, dificultăți emoționale și multe altele.

Cele mai puternice efecte ale terapiei craniosacrale sunt considerate a fi in functionarea sistemului nervos central, a sistemului imunitar, a celui endocrin si in funcţionarea organelor viscerale prin intermediul sistemului nervos autonom. Aceasta terapie a fost utilizata cu succes remarcabil in multe cazuri de disfuncţii ale creierului, coloanei vertebrale si ale măduvei spinarii. Unele dintre aceste succese au fost documentate in studii oficiale, ele au fost studiate, observate si povestite de pacienti si terapeuti, care au mărturisit despre vindecări miraculoase în timpul sau imediat după ședințele de terapie craniosacrală. Cele mai importante dintre aceste succese raportate sunt in cazuri de leziuni ale creierului care au dus la paralizie spastica si in crize convulsive. Alte cazuri de succes raportate sunt in paralizii cerebrale, dizabilitati de invatare, crize epileptice, reactii depresive, disfunctii menstruale, disfuncţii motorii, strabism, probleme ale articulatiei temporo-mandibulara, dureri de cap, dureri de spate și ale coloanei vretebrale, dureri de mâini, picioare, mușchi, oase și articulații, dureri cronice și sindromul de oboseală cronică.

Cabinet bioenergie și terapie craniosacrală la Alba Iulia. Programare la tel: 0747-080238

Terapeut: Horațiu-Flaviu, maestru reiki, diplomat al Upledger Craniosacral International Institute.

STOP IMPOTENȚĂ ! Tratamente bioenergetice Reiki și Raza vindecătoare pentru stoparea impotenței. Nu este cazul să mai suferi și să-ți faci inimă rea! Nu este cazul să crezi că ea te va părăsi pentru asta! În doar câteva ședințe de terapie energetică, impotența va dispărea ca prin minune! Alege să fii sănătos și să trăiești într-un cuplu fericit! Ședințele de tratament se pot realiza la cabinetul din Alba Iulia, dar și de la distanță, oriunde te-ai afla! Dacă te confrunți cu o astfel de situație neplăcută, ai încredere și sună la telefonul afișat. Te voi ajuta să depășești această stare și să-ți refaci viața pe care o dorești! Terapie online Sau la Cabinet de terapie bioenergetică la Alba Iulia, tel: 0747-080238

 

Terapia craniosacrală-tratament eficient de eliberare emoțională și dizolvare a emoțiilor negative

Cum ne afectează emoțiile negative?

Acumularea și manifestarea emoțiilor negative au devenit din ce în ce mai prezente în viața noastră cotidiană, fiind un fenomen global. Trăim într-o societate care pune foarte multă presiune pe individ, cu cerințe de multe ori absurde pentru om, fie ca vorbim de job, viața de familie, cercul de prieteni etc.

Stresul cauzat de nevoia de a ne integra, de a face altora pe plac, nevoia de a acumula cât mai multe posesii materiale și bani, se manifestă din cauza acestor emoții negative. În afara manifestărilor la nivel psihic, emoțiile negative se transferă și in planul fizic, creând blocaje la nivelul terminațiilor nervoase, blocaje care afectează buna funcționare a organismului.

În timp, stresul constant care se adaugă, umple picătură cu picătură paharul, până când acesta dă pe afară. Efectiv, omul poate să cedeze psihic și fizic. Pentru a nu se ajunge în acel punct, trebuie să ne îngrijim, astfel încât ca emotiile negative acumulate să fie eliberate în mod constant, pentru a nu claca.

Terapia Craniosacrală-tehnică eficientă de eliberare emoțională

Terapia Cranio-Sacrală este o forma de terapie non-invazivă, complementară, care în combinație cu alte forme de terapie ajută pacientul în eliberarea emoțiilor negative. Terapeutul efectuează atingeri ușoare, în puncte cheie, pe cap, mâini, picioare și de-a-lungul coloanei vertebrale, ajutând la deblocarea terminațiilor nervoase, în zonele periferice ale sistemului nervos.

Avantajul terapiei craniosacrale constă în faptul că este lipsită de dureri, pacientul simțind o senzație de relaxare la nivel mental, dar si fizic. Daca este urmat un plan de tratament, în timp, efectele benefice majore ale terapiei vor fi vizibile și resimțite din plin în organism.

Eliberarea blocajelor emoționale de la nivelul terminațiilor nervoase, permite semnalului nervos să patrundă în totalitate pe lungimea nervului, permițând astfel organismului, de la nivel celular și până la organe și țesuturi, să se regenereze complet.

Odată blocajele eliberate, stresul psihologic se va diminua considerabil, oprind acest cerc vicios al emoțiilor negative. Neavând blocaje prezente, starea de bine se va perpetua, iar riscul apariției altor blocaje, pe viitor, se va diminua, oferindu-ne posibilitatea să ne bucuram de viață fără momentele intense de stres.

Concluzie:

Recomandăm tuturor celor care suferă de pe urma stresului, să nu ia în glumă stările de disconfort create de acesta. Deși pe termen scurt pot părea niște fleacuri, acumularea lor în timp poate avea efecte grave asupra organismului.

În combinație cu alte tehnici și terapii complementare (terapia reiki, terapia Raza vindecătoare, EFT, Coaching și NLP), terapia Craniosacrală va spori eficiența fiecărei terapii în parte și va accelera procesul de vindecare, la nivelul întregului organism. Orice blocaj emoțional poate fi depășit și vindecat, dacă pacientul devine conștient de problemele pe care le are și apelează la un specialist care îl poate ajuta.

Terapie Craniosacrală în Alba Iulia: strada Veneția 3, Alba Iulia, jud. Alba, tel : 0747-080238, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Terapia CranioSacrală – un remediu eficient în combaterea și vindecarea depresiei, boala secolului!

Ce este depresia?

Cu toții am auzit la un moment dat în viață despre depresie, iar unii dintre noi chiar am trecut prin așa ceva. Nu este un lucru plăcut sau de luat în derâdere. Depresia nu este o simplă stare de disconfort sau o supărare trecătoare. Depresia este o afecțiune care se manifestă ca un dezechilibru chimic la nivelul creierului.

Creierul aflat în depresie nu poate produce destulă serotonină și dopamină, hormonii care reglează buna-dispoziție. Astfel, cei suferinzi de depresie nu se pot motiva să facă absolut nimic și se află într-o perpetuă indispoziție și incapacitate de funcționa la parametri normali.

Cum recunoaștem un om care suferă de depresie?

 1. Persoana în cauză a devenit mai retrasă față de cum era înainte – nu mai iese atât de des cu anturajulfamilia și prietenii, nu răspunde la telefon și nu mai comunică cum o făcea înainte;
 2. Cel suferind nu mai are aceeași rutină, nu mai practică aceleași ritualuri zilnice, obișnuiește să doarmă foarte mult și uneori refuză să se ridice din pat;
 3. Persoana a devenit apatică, manifestă stări inexplicabile de anxietate și are impresia că cineva vrea să o rănească;
 4. În situațiile extreme, pacientul suferind va recurge la tentative de suicid în urma unor scenarii create în mintea acestuia ca urmare a unei senzații de inutilitate totală a existenței sale.

Cum ajută terapia Craniosacrală la tratarea depresiei?

Sistemul craniosacral este, de fapt, primul înveliș al sistemului nervos central, având ca puncte extreme craniul și osul sacral. Terapeutul efectuează atingeri ușoare în puncte cheie de-a-lungul sistemului craniosacral (cap și coloană vertebrală), eliberând încordările și contracturile resimțite la acest nivel.

În tot acest proces, terapeutul reușește să redea funcționalitate sistemului nervos central, restabilindu-i funcțiile normale. Astfel, principala cauză a apariției depresiei, adică stresul, este pus sub control.

Axul hipotalamo-hipofizar-suprarenal, adică glandele endoncrine din corp ce controlează reacția la stres, sunt readuse la o funcționalitate normală. În cazul depresiei, aceste glande devin disfuncționale, creând senzații de stres în mod continuu, fapt ce contribuie și declanșează starea de depresie.

Optând pentru terapia Craniosacrală, pacientul suferind va simți o eliberare treptată din starea de neputință și se va simți din nou funcțional. Echilibrul la nivelul sistemului nervos va fi restablilit, iar producția de dopamină și serotonină va intra în parametri normali.

Împreună cu alte terapii complementare, suplimente naturale, meditație, reiki, Coaching & NLP, întregul complex simptomatologic și cauzele depresiei vor fi tratate, pacientul putând din nou să se bucure de viață.

Depresia nu trebuie să fie o sentință la o viață lipsită de sens! Depresia poate fi tratată, iar cei suferinzi pot reveni repede la o viață normală.

Terapie CranioSacrală în Alba Iulia: strada Veneția 3, Alba Iulia, jud. Alba, tel : 0747-080238, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Tratamentele alternative și infertilitatea. Cum poate ajuta terapia reiki și craniosacrală?

Infertilitatea este o afecțiune complexă care are cauze multiple. Poate apărea la femei, bărbați, dar și în cazul cuplurilor și se numește chiar ”infertilitate în cuplu”. Atunci când medicii nu reușesc să depisteze o cauză medicala internă sau externă a incapacitătii de a concepe copii, ei suspectează cauzele emoționale sau psihologice, ca stând la baza acestor probleme. În general, medicii recomandă investigarea cauzelor de natură emoțională, atunci când au de-a face cu ceea ce se numește infertilitate din cauze inexplicabile sau necunoscute.

Infertilitatea, în epoca modernă, a devenit si o problemă a stilului de viață epuizant, care-și pune amprenta asupra psihicului. Așa iau naștere bolile somatice, care se dezvoltă pe baza unor factori emoționali, care influențează starea de sănătate. Factorii emoționali care duc la apariția infertilității sunt:
- traume emoționale puternice (pierderea cuiva drag, divorț, deces, traume din copilărie etc.)

- tensiuni în cuplu și în cadrul familiei exinse (relațiile cu părinții, cu frații/surorile, socrii);
- situații stresante la serviciu, la firmă etc.

Stresul zilnic poate pune probleme de fertilitate unui cuplu. Cu cât nivelul acestuia crește, cu atât există un risc mai mare de disfuncții erectile și deteriorare a calității spermei la bărbați, precum și de dereglare a ciclului menstrual la femei.

Atunci când se suspectează o cauză de natură emotională, medicii recomandă persoanelor suspecte de infertilitate, din cauze emotionale, să apeleze la un terapeut, în cazul în care următoarele sfaturi dau greș:
- exprimarea sentimentelor si comunicarea deschisă în cuplu;

- apelarea la tehnici de relaxare (sport, terapie craniosacrală, masaj energetic Reiki, exercitii de respiratie, meditatii, coaching și tehnici de programare neurolingvistică-NLP)
- luarea unei pauze în încercarea de a concepe un copil; uneori, o pauză între încercările de a concepe un bebeluș sunt binevenite și ajută cuplurile să depășească stresul și grijile sau oboseala, cauzate de încercările eșuate.

Cum pe putem ajuta?

În cazul în care există suspiciunea de infertilitate pe baze spiritual-emoționale, se poate face o serie de ședințe de eliberare emoțională cu terapie craniosacrală, însoțite de terapia reiki și coaching cu re-programare neuro-lingvistică. Astfel, se vor elimina restricțiile din zona diafragmei plexului solar și a diafragmei pelvine, se va detensiona sistemul nervos central și se va conștientiza cauza infertilității. În paralel, se va face tratament pentru vindecarea emoțională și pentru fertilitate. Pozitivitate, încredere, reușită!

Terapie reiki și craniosacrală, ședințe de coaching therapeutic cu NLP în Alba Iulia, programare la tel: 0747-080238 sau e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

ISTORICUL TERAPIEI CRANIOSACRALE

Andrew Taylor Still (1828-1917), medic american cu studii academice făcute la Colegiul de medicină şi chirurgie din Kansas City, după ce pierde trei copii în timpul unei epidemii de meningită, în 1874, trăieşte o experienţă care pare să fi dat naştere osteopatiei (osteopathy). În 1892, el întemeiază Şcoala Americană de Osteopatie care cunoaşte o mare expansiune atât în SUA cât şi în Europa. A.T. Still a numit şcoala sa Medicină Osteopată plecând de la faptul că în cercetările din acel timp, el a considerat că toate condiţiile patologice pleacă de la sistemul osos, dar conceptul final a fost şi este de a privi omul ca un tot unitar.

Conceptul de sistem craniosacral începe în anii 1920 când Wiliam G. Sutherland (1873-1954), student al Şcolii de Osteopatie Americană, elev al doctorului A.T. Still. Sutherland fiind intrigat de forma oaselor craniene, începe studiul articulaţiilor craniene făcând experienţe pe propria persoană. El continuă studiile pentru mai bine de 55 de ani, dar în 1932 face prima prezentare a studiilor sale în faţa Asociaţiei Osteopaţilor Americani, avansând ideea că oasele craniene sunt flexibile şi au o legătură mecanică prin intermediul membranei meningeale cu oasele bazinului - cu osul sacru. Sutherland pune bazele osteopatiei craniene.

Bazat pe conceptul osteopatiei craniene, în anii 70, MEDICUL OSTEOPAT John E.Upledger (1932-2012) face studii şi cercetări împreună cu o echipa de medici, biochimişti, energeticieni şi ingineri, documentând ştiinţific fenomenul de "mişcare respiratorie craniană" (termen din osteopatia craniană) şi funcţionarea sistemului cranio-sacral.

Doctorul John Upledger este fondatorul terapiei CranioSacrale. Upledger Institute din Palm Beach-Florida (SUA) este institutul care cerceteaza sistemul craniosacral in mod continuu, dezvolta si imbunatateste tehnici terapeutice si formeaza terapeuti in terapia cranio-sacrala (metoda Upledger) in toate colturile lumii. In tara noastra, reprezentantul oficial recunoscut al acestui institut este Asociatia Craniosacrala-metoda Upledger, Romania.

Dr. John E. Upledger a fost Membru al Academiei Americane de Osteopatie, Membru Academic al Societăţii Britanice de Osteopatie şi Doctor în Ştiinţe. Specizalizările sale includ: Manipulare osteopatică, terapie CranioSacrală, eliberare Somato-Emoţională, acupunctură şi medicină preventivă. De a lungul carierei de osteopat, Dr. Upledger a fost recunoscut ca un inovator şi îndrumător în descoperirea de noi terapii. În special dezvoltarea terapiei CranioSacrale i-a câştigat o reputaţie internaţională.

Deşi marea parte a experienţei sale a fost obţinută din practica privată, Dr. Upledger a fost cercetător şi profesor de biomecanică, între 1975 1983, la Universitatea de Stat Michigan. În acest timp el a condus o echipă de specialişti în anatomie, fiziologi, bio fizicieni şi bio ingineri, în experienţele asupra existenţei şi influenţei sistemului craniosacral. Ca rezultat al acestor studii ştiinţifice s a ajuns la explicarea funcţionării şi utilizarea sistemului craniosacral în evaluarea şi tratarea disfuncţiilor creierului şi ale coloanei vertebrale.

În toată această perioadă, Dr. Upledger a dezvoltat şi perfecţionat tehnicile terapiei CranioSacrale care este predată în programa Institutului Upledger, din anul 1985 la profesionişti în sănătate, ca osteopaţi, doctori in medicină, psihiatri, dentişti, surori medicale, chiropractori, kineto-terapeuţi şi masori.

Dr. John Upledger este autorul a numeroase cărţi, caiete de studiu şi multe articole publicate în reviste de specialitate.

Pentru a beneficia de efectele minunate si benefice ale terapiei craniosacrale-metoda Upledger in Alba Iulia, va puteti adresa cabinetului nostru de intretinere corporală, la tel: 0747-080238, Horatiu-Flaviu, terapeut craniosacral acreditat de Upledger International Institute din Palm Beach-Florida (U.S.A.). E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., tel: 0747-080238.